Regler är till för att följas! Del 1.


Regler, lagar, förordningar, förbud, påbud och paragrafer. Var hade vi varit utan dem? Vilsna i tid och rum får man anta.

Sverige måste vara ett av världens mest laglydiga folk. Inte för att vi kanske är bättre uppfostrade än andra, utan för att vi har fler lagar än de flesta. Man hinner helt enkelt inte bryta mot alla regler, ens om man försöker.

När man hittar skelett i Afrika, som skulle kunna vara hela människans urmoder, tror jag att vi i Sverige skulle kunna hitta alla byråkraters urfader. Gömd i någon mosse, detta naturens arkivskåp.

Hur hade då denne man agerat genom historien? Denne reslige man i en trenchcoat av mammuthud.

Scenario – grotta (interiör) Kväll En grupp män och kvinnor sitter runt elden.

Plötsligt slås  ron i sprillror: Hur var det här då? Har ni ansökt om tillstånd för det här mötet? Och hur många är ni här inne? Den här grottan får endast inrymma 18 perso- Vem har klottrat på väggen?! Är det du? Vad är det här? Vi klottrar inte djur och- Är det där en PENIS på den där jägaren? Och vem är det som har ansvaret för att det är eld här inne??? Ingen rökning i lokalen!!! Ta ut den genast!!! Sen har någon uppfunnit ett hjul… Jag vill inte vara den som är den, men det står felparkerat precis utanför grottöppningen, som förövrigt är den enda nödutgången här. Ja, det är rätt. Gå ut och flytta på det. Och ni andra – släck elden, och gör rent väggarna. Det ser fruktansvärt ut här inne. Vad ska folk tro som hittar det här om        20 000 år?? Och så var det antalet… Ni kan väl gå ut och jaga eller nåt. Men kom ihåg – bara en mammut per vecka! Det är kvoten. Vad är det där??? Nej, inte stenen. Bakom ryggen! Är det- Det ÄR en sabeltandad tiger! Vet du hur många såna det finns kvar? Precis! Ingen! Tack vara dig! Skärpning! Jag kommer tillbaka om en vecka, och då är det bäst att ni har ordnat det här, annars får ni folkvandra!!

Ja, vi vet alla hur det gick. Folk tog sina eldar och hjul och folkvandrade.

Och så befolkades världen. Fler byar, stammar, grupper….och framförallt – byråkrater. Fortsättning följer…

Annonser

Om nynarcissisten

Glappkäftad retoriker, koffeinmissbrukare, kulturkreatör och allmänt småbitter på det mesta. 'Jag diskriminerar ingen - jag har svårt för de flesta!'
Det här inlägget postades i Kultur, Politik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Regler är till för att följas! Del 1.

  1. Erik skriver:

    Haha…
    Kommer ihåg när du drog den där första gången.
    Väntar med spänning på fortsättningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s