Hushållsnära tjänster, och hor sen!


RUT-avdraget har delat Sverige i två läger. Det ena, som helt enkelt anser att det är för dyrt med en städhjälp, och det andra, som anser att RUT är en ickefråga, eftersom folk borde lära sig städa själva.

En konflikt utan möjlighet till kompromiss alltså.

Alliansen vill underlätta för de som vill anlita folk till att arbeta i deras hem, och även göra den svarta arbetskraften vit.

Vänstern anser å sin sida att det är en tillbakagång till 1800-talets indelning i herrskap och tjänstefolk, och vill således förbjuda allt arbete i hemmet, om det inte utförs av hemmets ägare, eller dennes närstående.

Vänstern slänger sig gärna med uttryck som ‘pigor’ och ‘patroner’. Kraftfullt. Komiskt. Historielöst. Verklighetsfrånvänt. Låt mig förtydliga…

Jag kan rent principiellt inte förstå varför just hushållsnära tjänster skulle vara berättigade av skattelättnader. Är man fullt frisk i övrigt, får det faktiskt anses som lite av en lyx att kunna anställa någon som gör det där tråkiga där hemma.

Men att kalla det för ‘pigjobb’….. Nej, där missar man målet. Argumentet faller på sin egen orimlighet. Det är förnedrande! ropar några förment välvilliga företrädare. Ja, vad svarar man på det? Hur många tror ni inte i så fall det finns, som anser att det är betydligt mer förnedrande att torka spyor på Vasagatans McDonalds klockan halv fyra på morgonen? De skulle nog gladeligen hellre ta jobbet hemma hos direktörskan Britt von Bratt, där de anda spyorna kommer från en uppskrämd perserkatt.

Men, jag tänkte utgår från scenariot att vi tillåter hushållsnära tjänster, med eller utan skatteavdrag.

Jag tänkte dessutom gå ett steg längre. Alliansen har ju fattat att om något sker olagligt, utan att det går att stoppa, är det väl lika bra att skattbelägga det, så att vi alla kan ha nytta och glädje av de inkomster det skulle ge. Som i fallet med hemhjälpen.

Prostitution: kan det bli mer hushållsnära än så? Och vilka summor som är i omlopp, som går statskassan helt förbi. Låt horan göra hembesök. Hon kan i sin tur dra av (för) både det ena och det andra. Att ragga kunder på restaurang = representation. Sexiga underkläder = tjänsteuniform. Inköp av kondomer, medel mot skabb, och besök hos gynekologen =  personalvård. Frågan är ju vilken skattesats som ska användas? Ska det vara restaurangmoms kanske? Jag har ofta hört ord som ‘fläskpåle’, ‘skäggbiff’ och ibland ska det ömsom slickas och sväljas…

Jag säger som en av mina vänner: Jag är inte pryd. Jag tycker att vi kan se på det hela sakligt.

En annan inkomst som Skatteverket helt har missat, är tiggeriet. Dagligen ser man dem, tiggarna, i tunnelbanan, längs Drottninggatan, ja lite varstans. Kan vi reglera den marknaden också kanske?

Skänk en slant till en hemlös? Har f-skattsedel. Tar alla stora kreditkort. Gåvor under hundra kronor – fem kronor kortavgift.

Möjligheter. Vi måste se möjligheterna. Annars har vi ju bara problem kvar.

Knarket? Nu tänker ni – det kan han väl ändå inte göra något positivt av? Ska vi slå vad?

Vi vet alla att kampen mot knarket har varit förlorad sedan den startade. Vi ska inte sticka under stol med det tycker jag.

Men vi möter problemet från fel håll. Vi borde göra som Elliot Ness och grabbarna, som till slut besegrade Al Capone. Man lyckades aldrig sätta dit Capone för spritsmugglingen, eller ganstermorden. Men man lyckades få honom dömd till livstid – för skattebrott coh bokföringsfiffel.

Legalisera drogerna, sätt en skattesats och ni ska se att inte bara intäkterna till staten ökar, man kommer dessutom begränsa marknaden för de som fortfarande säljer svart. Nej, jag tror inte att den svarta marknaden kommer upphöra. Men de flesta kommer förmodligen hellre vilja köpa ‘finheroin’ hellre än ‘fultjack’ precis som de flesta av oss hellre köper en flaska Pinot Noir på systemet, än en dunk hemtrampat Chateaux Garderob av en ‘grannes arbetskompis kusin’.

Så där. Lite extra skatteintäkter. Och en ny värld av arbetstillfällen. En lite roligare värld helt enkelt.

Eller så låter man bli att knarka, sitta på gatan och tigga. Och lär sig att vara social och trevlig, så man får ligg gratis…

I min värld är det valet fritt.


 

Annonser

Om nynarcissisten

Glappkäftad retoriker, koffeinmissbrukare, kulturkreatör och allmänt småbitter på det mesta. 'Jag diskriminerar ingen - jag har svårt för de flesta!'
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hushållsnära tjänster, och hor sen!

  1. Joel Lundgren skriver:

    Haha, starta ett parti. Ett passande kanske skull vara ”Gay Demokrati”.

  2. Thorbjörn Andersson skriver:

    Vilken marknad som helt plötsligt öppnades för oss!

    Ja Joel, Stefan som statsminister, det vore något det.
    Bara jag får bli skolminister är jag nöjd, fan va jag skulle ändra då…………

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s